Search

OM OSS

Om Uddgården och oss 

Här på Uddgården i Hjulbäck bor Helena och Robert med stor familj och hunden Dexter. Våra rötter är i Dalarna och Småland men den unika Uddgården hittade vi 2014. 

Den ligger, precis som det låter, på en udde i Siljan, vid Österviken, mitt emot Hjortnäs och Tällberg, ca 15 minuter från Leksand. Vi har rest i världen och ofta bytt bostäder med människor i när och fjärran igenom Love Home Swap. Vi märkte snart att människor från när och fjärran som hamnade på Uddgården fann en plats dom ville komma tillbaka till. Ofta fick vi avböja husbyten och så föddes idén att bygga Uddgårdens lodge, ett hus att hyra, per rum och natt eller hela huset några dagar eller en vecka. 

I vårt arbete med Uddgårdens lodge har vi inspirerats mycket av våra vänner Leif och Cia Öster som skapat den unika ’Dalagård’ utanför Avesta. Uddgårdens lodge stod klar våren 2021, timrad för hand med timmer från vår egen skog utanför Siljansnäs, bygd av lokala hantverkare från Dalarna och till stor del inredd med lokala produkter: Erik och Lukas har sågat och timrat hela huset för hand, Mats och Johan har varit våra duktiga lokala snickare, Stefan från Leksand har varit vår målare, möblerna har byggts av Eva Erkers duktiga snickare på Erkers möbler i Siljansnäs (här tillverkas den berömda ”Leksands stolen”), Lars från Leksand har varit vår rörmokare, tyger och tapeter kommer från Jobs i Västanvik, Willers krukmakeri i Vikarbyn har levererat porslin, Basis snickeri i Leksand har byggt våningssängen i det lilla rummet, det mesta i huset har lokalt ursprung. Linn från Kräsen ( Crona kraft) har designat och levererarat våra härliga ullplädar med inspiration från mönster runt Leksand och fina planscher över Leksand. Personalen från Lantliv i Leksand har gett goda råd om inredningen. Ylva Skrap har  förgyllt korridoren med konst. 
Lika så vår lokala duktiga keramiker i Siljansnäs på Krukan på Mon har gjord våra "kakel ansikten". Doftande handtvål är från Terrible twinns i Insjön. Hushållspapper hållaren är från den lokala smeden Käck-Hedby som även är känd för sin Leksandsstake som står i rondelllen i Leksand. 

Alla våra duktiga leverantörer hittar du här på vår sida om Uddgårdens lodge.